2006-08-21 : Bilservice

Idag är äntligen allt strul med AC service avklarat. Det folk brukar säga om att extra system till bilen betyder nya dyra kostnader stämmer...
AC:n i bilen lade av under förra hösten och vanliga Skoda-verkstaden ville ("kunde") inte åtgärda det utan hänvisade till specialiserade AC verkstäder. Väl i juni fick jag kompressorn bytt då den hade skurit (magnetkopplingen var borta, axeln snurrade, men inget innuti). Under resa till Finland i slutet av juli så gick motorremen sönder (den som drar runt generator, kompressor och servo-pumpen) och fick bytas ut. Då visade det sig att kompressorn inte låg i linje med resten av sakerna som skulle dras runt av remmen. Väl idag så hade jag bilen på AC service verkstaden igen för att få det installerat ordentligt och nu är allt klart. Hoppas att det håller i ytterligare 10000 mil. :-)
Pratade med en granne i min portuppgång nu på vägen hem och han hade haft mycket värre otur med sin bil. Under semestern hade de råkat ut för åskväder under vilket det kom hagel i storlek av golfbollar. Alla utom en sidoruta krossad och hela karrosen bucklig och lacken sönderslagen. Självrisken kostar och så massa tid som går åt att få det fixat.
Så även om jag haft strul med bilen så har jag i alla fall haft tur med väderet. Förutom nu när den varit på AC service. Båda gångerna har det regnat när jag ska hämta bilen. Tur att det finns paraplyer.
Efter att alla räkningar blir betalda efter lön så är det dags att boka in en tid för vanlig klåpar-märkes-service också så att bilen förhoppningsvis efter det går igenom besiktningen. Man skulle nästan kunna tro att bilen går på svenska kronor och inte på bensin.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Start