2007-08-04 : Göteborg

Precis hemma från Göteborg igen.
Torsdag morgon tog jag X2000 ned till Göteborg. Bekvämt (i första klass) och snabbt sätt att resa ned. Eftersom biljetten köptes i god tid så var skillnaden för en första- och andraklassbiljett bara några kronor. Resetiden på 3 timmar och 7 minuter är riktigt fort. Tråkigt bara att SJ's fina tjänst Internet Ombord bara fungerade till namnet och inte i praktiken då deras DHCP server inet ville dela ut adresser till någon i vårt vagn.
Väl nere i Göteborg checkade jag in på Scandic Crown som bara ligger en kort promenad från centralstationen. Här fungerade trådlöst internet utan problem. Fast så kostar det bra mycket mer att bo där än att åka tåg.

Mats åkte ned från Borås och vi tillbringade eftermiddagen och början av kvällen på Liseberg. Ett par rundor i Lisebergbanan, två åk med nya Balder, åk i Kanonen, film på PandaVision och ett släpp från Höjdskräcket var det vi mäktade med. Balder, träbergochdalbanan som var ny för mig (byggd 2003), var riktigt kul! Dels har den ett 70 graders släpp från högsta punkt (och det är brant), bra fart och många gupp så att man lyfter från sätet (negativa G krafter). Överraskande bra och hade det inte varit för den 40-45 minuter långa väntetiden hade vi nog åkt fler än två gånger.
På kvällen blev det hamburgare och ett gäng öl på Hard Rock Café på Avenyn.

Fredag ägnade vi en del av dagen åt att vandra runt i Nordstan, besökte gästhamnen och tog en titt på operahuset. Efter en kopp kaffe på uteserveringen på ett café vid Kungsportsplan så vandrade vi ned på avenyn igen. Då HRC hade ett bra liveband (Pontus Berg Band) som körde bl.a. Rolling Stones covers kvällen innan och som också skulle spela under fredagen så besölt vi oss för att sätta oss där. Där njöt vi av solen, god dricka och mat för att komma i stämning för kvällens stora evenemang som självklart var att se Rolling Stones på Ullevi.
57000 personer var och såg Rolling Stones med oss. Bra scen, kul att se gubbarna live och jag tyckte att det var en riktigt bra show. Kul variant var att en hel del av huvudscenen åkte ut mitt i publikhavet där det gick en lång smal scen. Något som vi trode skulle användas av Mick för att springa ut, men istället kom alltså en plattform med hela bandet ut. Vi fick alltså se dem nära nog för att se ögonvitorna utan att ha behövt trägas in till huvudscenen.
Efteråt tog vi en öl och en whisky som sängfösare. Fötterna och benen kände av koncertbesöket, men efter lite "medicin" så somnade vi gott.

Efter utcheckning idag så bilade vi alltså hem till Stockholm igen.
Ett riktigt trevligt besök i Göteborg, med andra ord.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Start